港隊決戰中華台北 球迷總動員打氣

LHK_6079

今屆U16亞洲盃外圍賽G組賽事於港會場上演,東道主香港隊在首三輪賽事以兩勝一負暫列小組第二,如果港隊今日(9月29日)擊敗中華台北,將有機會以「小組最佳次名」身份晉身明年在泰國舉行的決賽週!
根據賽制,每組頭三隊對賽成績決定最佳次名的席位,最佳五隊的小組次名都能晉身決週。若港隊今仗能擊敗中華台北,大有機會在十支次名球隊中擠身前五。

球迷組織香港力量出席了全部三場賽事,今次更會破例以大港腳規格總動員為香港U16代表隊打氣。睇足三場的成員Joesph希望大家為這班小伙子打氣 :「每人都會有個夢想,我相信好多人既夢想就係香港隊打入國際性賽事決賽週,雖然唔係大港腳,但都係著同一件波衫,都係幫我地實現夢想既人,星期日,一齊見證歷史。」

廣告

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s